Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Finansal Ekonomi (İngilizce)

Neden İbn Haldun'da Finansal Ekonomi?

Bilişim ve iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmelerle birlikte, küresel ekonomi içinde finansal piyasaların önemi daha da artmıştır zira üretim faktörleri içinde en hızlı dolaşan faktör, sermaye faktörüdür. Bugün gerek bankacılık, gerek sermaye piyasaları, gerekse diğer finansal hizmetler, saniyeler, hatta mikro saniyelerle ölçülen hızlarda işler hale gelmiştir. İşlem hızının yanı sıra, küreselleşme, finansal piyasaların birbirinden etkilenme sürecini ve entegrasyonu da hızlandırmıştır. Dünyanın herhangi bir noktasında finansal alanda yaşanan bir gelişme, küresel ölçekte etkilere neden olabilmektedir.

Küresel rekabetin söz konusu olduğu bir sektörde rekabetçi gücün en önemli unsurlarından biri hiç şüphesiz küresel finans piyasalarının yapısını ve işleyişini bilen, finansal hizmetlerin değişik kollarında her seviyede çalışmaya aday insan kaynağıdır. Birçok ülkenin bölgesel ve küresel finans merkezi olarak ön plana çıkma isteğiyle yarış yaptığı günümüzde, yetişmiş insan kaynağı ihtiyacı, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi açısından özellikle önemlidir. Ayrıca, toplumun farklı kesimlerinde finansal okuryazarlığı artıracak, toplumun karar alma mekanizmalarında yer alan ya da yer alacak kişilerin finansal piyasaların işleyişini anlama noktasında bilgi ve tecrübelerine katkı sunacak eğitim ve programlara ihtiyaç bulunmaktadır.

Bu çerçevede İbn Haldun Üniversitesi, İşletme ve İktisat Bölümlerinin birlikte yürüteceği Finansal Ekonomi Yüksek Lisans Programı, gerek finansal piyasalar, gerekse bu piyasalar ile ekonominin diğer bileşenleri arasındaki etkileşimin anlaşılabilmesini kolaylaştıracak bir müfredat sunmaktadır. Hem akademik yönden güçlü, hem de finansal piyasalarda uzun yıllar çalışmış olan deneyimli bir kadro tarafından verilecek dersler, uygulamalar ve yürütülecek tezler vasıtasıyla, teori ile piyasayı birleştirebilen, alternatif paradigmalar ve çözümler üretebilen mezunlar verilmesi hedeflenmektedir.

Finansal Ekonomi (İngilizce) Yüksek Lisans Programı kontenjanı 15'tir.

Öğrenim Ücreti Muafiyeti

Gerekli şartları sağlamaları halinde;

  • 13 öğrencimize %100 öğrenim ücreti muafiyeti sağlanmaktadır.

Nakdi Burslar

%100 Öğrenim Ücreti Muafiyeti sağlanan bu öğrencilerimizden;

  • 2 öğrencimize, gerekli şartları sağlamaları halinde, aylık 12.600-TL “Başarı Bursu” verilecektir.

Önemli Not: Yukarıda verilen bilgiler 2024-2025 Akademik Yılı kabulleri için geçerli olup bütçe ve kontenjanlar ile sınırlıdır. İlgili kontenjanlara girişte adayların bilimsel değerlendirme sınavları sıralaması esas alınacaktır. Muafiyet, nakdi burslar ve öğretim asistanlığı hakkında detaylı bilgiler ve şartlar için ilgili sayfaları ziyaret ediniz.

Anabilim Dalı Başkanı:

Dr. Öğr. Üyesi Nihat Gümüş

Program temel olarak:

  • Lisans alanında farklı alanlardan mezun olmuş ve kariyerine finans ve ekonomi alanlarında devam etmek isteyen öğrencileri,
  • Özel sektörde ve kamu kuruluşlarında farklı pozisyonlarda çalışmakta olup ta, finans ve ekonomi alanlarındaki yetkinliklerini geliştirmek isteyen profesyonelleri,
  • Küresel ve yerel finans piyasalarındaki gelişmeleri anlama, bu alandaki gelişmeleri yorumlayabilme ve analizler yoluyla bu gelişmelerden sonuçlar çıkarabilme becerilerini geliştirmek isteyenleri,
  • Kariyerlerine akademisyen olarak devam etmek isteyen ve doktora programı öncesinde finans ve ekonomi alanında donanımın kazanmak isteyenleri hedeflemektedir.

İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ
LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ
FİNANSAL EKONOMİ (İNGİLİZCE)
TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS PLANI
I. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Saatler Kredi AKTS
Teori Uygulama
EFIN 501 Research Methods and Publication Ethics 3 0 3 8
ECON 503 Microeconomic Analysis 3 0 3 8
EFIN 505 Corporate Finance 3 0 3 8
EFIN… Departmental Elective 3 0 3 8
Language Courses
Toplam Kredi 12 32
II. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Saatler Kredi AKTS
Teori Uygulama
EFIN 500 Seminar 3 0 0 3
ECON 506 Macroeconomic Theory 3 0 3 8
EFIN 506 Financial Econometrics 3 0 3 8
EFIN… Departmental Elective 3 0 3 8
EFIN… Departmental Elective 3 0 3 8
Language Courses
Toplam Kredi 12 35
III. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Saatler Kredi AKTS
Teori Uygulama
EFIN 599 Master's Thesis 0 0 0 30
Toplam Kredi 0 30
IV. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Saatler Kredi AKTS
Teori Uygulama
EFIN 599 Master's Thesis 0 0 0 30
Toplam Kredi 0 30
Genel Toplam Kredi 24 127
ZORUNLU DERSLER
Ders Kodu Ders Adı Saatler Kredi AKTS
Teori Uygulama
EFIN 500 Seminar 3 0 0 3
EFIN 501 Research Methods and Publication Ethics 3 0 3 8
EFIN 505 Corporate Finance 3 0 3 8
EFIN 506 Financial Econometrics 3 0 3 8
ECON 503 Microeconomic Analysis 3 0 3 8
ECON 506 Macroeconomic Theory 3 0 3 8
PROGRAM SEÇMELİ DERSLER
Ders Kodu Ders Adı Saatler Kredi AKTS
Teori Uygulama
ECON 512 Game Theory 3 0 3 8
ECON 513 Monetary Economics 3 0 3 8
ECON 523 Islamic Economics and Finance 3 0 3 8
ECON 524 Economic Jurisprudence in Islam 3 0 3 8
ECON 527 Behavioral Economics and Finance 3 0 3 8
EFIN 510 Capital Markets and Institutions 3 0 3 8
EFIN 511 Financial Statements Analysis 3 0 3 8
EFIN 512 Globalization and International Financial Markets 3 0 3 8
EFIN 513 Derivative Markets 3 0 3 8
EFIN 514 Risk Management in Financial Institutions 3 0 3 8
EFIN 515 Alternative Finance Channels 3 0 3 8
EFIN 516 Market Microstructure and Trading 3 0 3 8
EFIN 517 Selected Topics in Financial Economics 3 0 3 8
EFIN 518 Islamic Finance 3 0 3 8
MAN 506 Strategic Management 3 0 3 8

Ders planı sayfasını ziyaret ediniz.

Ders İçerikleri

EFIN 500 Seminer

Ders iki ana parçadan oluşacaktır. Dersin ilk kısmında akademisyenler tarafından seçilen güncel konular tartışılacak ve bir araştırma sorusu nasıl dizayn edilir, doğru araştırma yöntemi nasıl seçilir gibi sorular eşliğinde kaliteli araştırma yapmanın temel prensipleri tanıtılacaktır. Ayrıca öğrenciler alanlarına ait güncel problemleri tanıyacaklardır. Dersin geri kalan kısmı öğrencilerin tez önerilerine ayrılacak; bu öneriler hem akademisyenlerin hem de lisansüstü öğrencilerin olumlu geri dönüşlerini almak üzere sınıfta sunulacaktır.

EFIN 501 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği

Bu dersin amacı, öğrencilerin bilimsel araştırma yöntemleri ve teknikleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Ders kapsamında; araştırma süreci ele alınmakta ve bu süreçte öğrencilerin bir araştırma konusunu nasıl formüle edecekleri, problemi nasıl tanımlayıp, nasıl bir araştırma yapmaları gerektiği, veri toplama yöntemlerinin değerlendirilmesi, örnekleme yapılması, farklı veri analiz yöntemleri, toplanan verinin nasıl doğru anlanıp okunacağı ve bir araştırma projesinin nasıl hazırlanacağı ele alınmaktadır. Ayrıca, araştırma sonucunda ortaya çıkan çalışmanın yazım aşamasında izlenmesi gereken usul, atıfların ne şekilde yapılması gerektiği yayın etiği çerçevesinde anlatılmaktadır. Bu çerçevede; grup çalışması, mülakat, içerik analizi gibi kalitatif araştırma yöntemlerinin yanısıra anket çalışması, temel regresyon ve zaman serisi analizi gibi kantitatif araştırma yöntemlerine değinilmektedir.

EFIN 505 Kurumsal Finansman

Bu ders kapsamında, şirketlerin yatırım yapacakları projeleri nasıl belirledikleri ve nasıl kaynak buldukları, pay piyasası, borçlanma araçları piyasası ve diğer piyasaların hangi mekanizmalar üzerinden reel ekonomiyi etkilediği, kurumsal yatırım stratejilerinin nasıl belirlendiği analiz edilmekte, şirketlerin sermaye yapısını ve temettü politikasını belirlerken hangi faktörleri değerlendirdikleri incelemekte, şirket içinde ortaya çıkan çıkar çatışmalarının finansal kararları nasıl etkilediği ele alınmaktadır. Ders kapsamında incelenen diğer konular varlık fiyatlaması, belirsizlik altında sermaye bütçelemesi, piyasa etkinliği ve kurumsal yönetimdir.

EFIN 506 Finansal Ekonometri

Bu ders, finansal ve ekonomik değişkenler arasındaki ilişkilerin araştırılmasında yardımcı olan ampirik analiz tekniklerini içermektedir. Ders kapsamında çok-değişkenli regresyon, maksimum ihtimal, moment tahmin yöntemleri, hipotez testi, ihmal edilen değişkenler ve modelin yanlış tanımlanması, asimptotik teori, ölçüm hatası, enstrümantal değişkenler, zaman serisi modelleri, varlık getirilerinin tahmini, olay analizleri, Sermaye Varlıkları Fiyatlama Modeli’ne ilişkin ekonometrik testler, çok-faktörlü modeller, değişkenlik modellemesi, genel momentler modeli gibi konular ele alınmaktadır.

ECON 503 Mikroekonomik Analiz

Bu dersin amacı öğrencilerin mikroekonominin temel kavram, teori ve uygulamaları ile ilgili konulara hakim olmasını ve bu bilgileri pratik sorunlara uygulayabilme becerisini kazanmasını sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda derste öncelikle bireysel karar verme başlığı altında tüketici teorisi, talep teorisi, üretim teorisi ve belirsizlik altında seçim konuları ele alınacaktır. Oyun teorisi ile devam edecek olan ders serbest piyasa yapısının, kamusal malların ve ekonomik dışsallıkların analizi ile sona erecektir.

ECON 506 Makroekonomik Teori

İlk dönemdeki dersin devamı olan bu derste bir miktar daha detaya inilerek açık bir ekonomide para ve döviz piyasalarının işleyişi, enflasyonu ile mücadele yöntemleri gibi konular anlatılacaktır. Yine bu çerçevede, Marshall-Lerner koşulu, Keynesyen Teori, açık ve kapalı ekonomilerde para ve sermaye piyasalarının işleyişi, makroekonomik modeller ve bu modellerde rasyonel beklentiler, politikaların etkinliği ve makroekonomik modellemenin dinamikleri gibi konular ele alınacaktır.

SEÇMELİ DERSLER

ECON 512 Oyun Teorisi

İktisat teorisi uygulamalarında sıklıkla kullanılan oyun teorisini esas alan bu derste, katılımcılara farklı varsayımlar altında gerçekleşen oyunlara ve bunlara ilişkin denge koşulları ile ilgili temel bilgiler verilecektir. Bu çerçevede katılımcılar arasında işbirliğinin olmadığı normal ve ardışık oyunlar, katılımcıların rakipleri ve oyunun koşulları ile ilgili tam ve mükemmel bilgi sahibi olup olmamaları esas alınarak anlatılacaktır. Bu oyunların ekonomi teorisinde ve uygulamalarında ne şekilde kullanıldığına örnekler aracılığıyla değinilecektir. Ayrıca derste deneysel oyun teorisi ve Markov-mükemmel dengesi gibi ileri konular da tartışılacaktır.

ECON 513 Parasal İktisat

Parasal iktisada ilişkin bu derste öncelikli olarak paranın bir ekonomideki temel işlevleri ile para talebini etkileyen faktörler ele alınacaktır. Sonrasında ise para arzı, para politikasının temel bileşenleri, Merkez Bankalarının bir ekonomideki rolleri, politika ve piyasa faiz oranlarının belirlenme süreçleri gibi konulara değinilecektir. Para politikasının reel ekonomiye etkisinin açıklamakta kullanılan parasal aktarım mekanizmalarına ilişkin farklı kavram ve modeller açıklanacak, optimal kurumsal ve operasyonel para politikasının nasıl belirlenebileceği sorunsalı ele alınacaktır. Yine bu minvalde finansal piyasalarda oluşabilecek kimi aksaklıklar ile makro-finansal bağlantılar üzerinde bilgi verilecektir.

ECON 523 İslam Ekonomisi ve Finansı

Bu ders, İslami ekonomik ve finansal sistemi anlayabilmek için bir giriş mahiyetindedir. Dersin temel amacı, temel kavramları kullanarak İslam Ekonomisi ve Finans’ındaki başlıca teorileri ve uygulamaları öğretmektir. İslam’daki ekonomi paradigmasını anlayabilmek için İslam Ekonomisi ve Finansı’nın kökenlerinden ve tarihsel arka planından başlayan bu ders, daha sonra İslami kural sistemini ve finansal enstrümanları incelemektedir. Dersin ana bölümünde ise İslami sermaye piyasaları ve bankacılık sektörü üzerinde durulmaktadır. Bu ders ayrıca, Türkiye tecrübesi üzerinde de durmakta ve İslam Ekonomi ve Finansı’nın Türkiye ekonomisi ve finansal sistemi içerisinde nasıl bir yer edindiğini göstermektedir.

ECON 524 İslam’da İktisadi Hukuk

Bu ders, ekonomik analiz yöntemlerinin hukuk alanında uygulandığı iddiasına dayanmaktadır. Özellikle hukuk kurallarını ve hukuk kurumlarını ekonomik verimlilik açısından incelemeyi amaçlamaktadır. Mülkiyet, hukuk, tazminat, sulh ve içtihat gibi hukuk düzen ve uygulamalarının ekonominin verimliliği ilkesiyle ne kadar örtüştüğünü inceleyerek kural koyuculara ve hakimlere yol göstermeye çalışır.

ECON 527 Davranışsal Ekonomi ve Finans

Bu ders, psikolojik arka planı ekonomi ve finans alanlarına dahil eden literatürü ve ilgili araştırmaları incelemektedir. Bilişsel önyargılara, bireysel duygulara ve karar vermedeki diğer psikolojik etkilere yönelik araştırmalara dair var olan teorileri tanıtmaktadır. Bu ders aynı zamanda, bu teorilerin ekonomi ve finans alanındaki uygulamalarını da araştırmaktadır. Bu derste genel olarak çeşitli davranış çerçeveleri, önyargılar ve sezgisel araştırmalar incelenecek ve bunların piyasa ve yatırımcılar üzerindeki bazı etkiler incelenecektir. Ayrıca, psikoloji ve karar verme alanlarındaki insan davranışlarına dair daha popüler ve kabul gören teoriler ve akademik makaleler tartışılarak, ekonomide ve finansal piyasalardaki irrasyonel davranışların öne çıkan bazı özellikleri de tanımlanacaktır.

EFIN 510 Sermaye Piyasaları ve Kuruluşları

Bu dersin amacı, katılımcıların sermaye piyasalarına ve sermaye piyasalarında faaliyet gösteren kurumlara ve bunların çalışma esaslarına ilişkin bilgi sahibi olarak bu alanda araştırma ve analiz yapabilme yetkinliği kazanmalarını sağlamaktır. Bu çerçevede, dünyada ve Türkiye’de borsacılık faaliyetleri, işlem gören farklı sermaye piyasası araçları, sermaye piyasalarında işlem yapma, fiyat oluşumu, endeks oluşturma ve analizi, sermaye piyasalarının düzenlenmesi gibi konular işlenmektedir. Ayrıca gerek küresel gerekse yerel farklı kurumların sermaye piyasaları içerisinde üstlendikleri roller ve sermaye piyasalarının ülke ekonomisindeki yeri ele alınmaktadır.

EFIN 511 Finansal Tablo Analizi

Bu ders, finansal tabloların nasıl okunması ve kullanılması gerektiğini, finansal analiz tekniklerini, finansal tablolarda verilen muhasebe bilgilerinin kısıtlarını ve bu bilgilerden çıkarılabilecek sonuçları, finansal tabloların sonuçlarının şirket değerlemesine olan etkilerini, finansal tablo dipnotlarının önemini, finansal tablolar kullanılarak nasıl projeksiyon yapılacağını ve bunun iş yapış şekline etkisini ve borsada işlem gören şirketler için mali analizin hangi parametrelere bakılarak yapılacağını ele almaktadır.

EFIN 512 Uluslararası Finans Piyasaları ve Küreselleşme

Bu dersin amacı, katılımcıların küreselleşme süreci içerisinde birbiri ile daha ilintili hale gelmiş olan uluslararası finansal piyasalara ilişkin ana konular hakkında bilgi edinmesini sağlamak ve modern finans teorisinin çerçevesi içinde onlara finansal kurumların davranış biçimlerini ve küresel piyasaların işleyişini anlama ve yorumlama becerisi kazandırmaktır. Dersin içeriği, küresel borsalarda işlem gören pay piyasası araçları, borçlanma araçları, döviz piyasalarının işleyişi, uluslararası para ve sermaye piyasalarından sermaye temini, uluslararası proje finansman yöntemleri, finansal piyasaların mikroyapısı gibi konuları içermektedir. Ders işlenirken, globalleşmenin uluslararası piyasaları, varlıkların dağılımını ve reel ekonomiyi nasıl etkilediği gibi konular da ampirik örneklerle ele alınacaktır. Ayrıca finansal piyasaların düzenlenmesi alanında rol alan uluslararası kuruluşlara ve platformlara değinilecektir.

EFIN 513 Türev Piyasalar

Bu ders, finansal türev araçların analizine ve fiyatlamasına etki eden kavramları ve modelleri ele almaktadır. Dersin amacı, katılımcılara türev piyasaların işleyişini anlamaya ve türev araçların hangi durumlarda kullanılabileceğine ilişkin yetkinlik kazandırmaktır. Bu çerçevede dünya piyasalarında en çok işlem gören türev araçlar ele alınacaktır. Dersin içeriği forward, vadeli işlem (futures) ve opsiyon sözleşmelerini, bu sözleşmelerle geliştirilebilecek farklı stratejileri, Black & Scholes Modeli, Binom Modeli, arbitraj fiyatlaması, greeks farklı parametrelerin fiyatlamaya olan etkisi ve finansal riskten korunma yöntemleri, Amerikan opsiyonları, exotik opsiyonlar, yapılandırılmış ürünler, tarihsel volatilite ve zimni volatilite gibi konuları kapsamaktadır.

EFIN 514 Finans Kuruluşlarında Risk Yönetimi

Bu ders, finansal kurumların ve işletmelerin riskleri nasıl değerlendirdiklerini, kontrol ettiklerini ve transfer ettiklerini incelemektedir. Dersin amacı, iş hayatında karşılaşabilecekleri riskler karşısında katılımcılara kullanabilecekleri araçlar sunmak ve aktif olarak risk yönetim tekniklerini kullanabilmelerini sağlamaktır. Bu çerçevede dersin içeriği, risklerin tanımlanması ve tespiti, potansiyel maliyetlerinin ortaya konması, finansal kayba neden olan risklerin nedenlerinin analiz edilmesi, riskle başa çıkmak için farklı stratejiler geliştirilmesi ve bu stratejilerin şirketlerin hedefleri ve amaçları ile uyumlu olması, seçilen risk yönetim stratejilerinin uygulanması, yönetimi ve sonuçlarının takibi gibi konuları içermektedir.

EFIN 515 Alternatif Finans Kanalları

Bu ders, küresel finansal arenada son dönemde ortaya çıkmış ve bankacılık ve temel sermaye piyasası araçları dışında kalan alternatif finansman sistemlerini içeren konuları ele almaktadır. Bu çerçevede mikrofinansman, melek yatırımcılar, girişim sermayesi, özel sermaye şirketleri, kitle finansmanı ve İslamî finans enstrümanı olan mudaraba/muşaraka finansmanı gibi müteşebbislerin finansmanında kullanılabilecek yöntemler örneklerle işlenecektir. Alternatif finansmanın yeni bir örneği olarak Borsa İstanbul bünyesinde devreye alınan Özel Pazar örneği de derste değinilecek konular arasındadır.

EFIN 516 Piyasa Mikroyapısı ve Piyasa İşlemleri

Bu dersin amacı, katılımcıların finansal piyasalarda işlemlerin teorik ve pratik perspektiften nasıl gerçekleştiğini anlamalarını ve bu bilgileri kullanarak piyasalara ilişkin analiz yapabilme yeteneği kazanmalarını sağlamaktır. Ders ayrıca piyasalarda işlem yapanların, aracıların ve diğer finansal piyasa katılımcılarının işlem yapma saikleri ve stratejilerini inceleme kabiliyetini kazanma imkanı da sunmaktadır. Ders içeriği; işlem yapma modelleri ve işlem stratejileri, finansal verinin ampirik analizi, ampirik piyasa mikroyapısı, piyasa volatilitesi, algoritmik işlemler, hızlı işlemler, arbitraj işlemleri gibi konuları kapsamaktadır.

EFIN 517 Finansal Ekonomide Seçilmiş Konular

Bu dersin amacı, katılımcıların finansal ekonomi ile ilgili seçilmiş konularda güncel uygulamalara dayalı bilgi ve yetkinliklerinin geliştirilmesidir.

EFIN 518 İslami Finans

Bu derste, son dönemde küresel ölçekte kayda değer büyüme kaydeden bir finansman türü olan İslamî finansın temel ilkeleri, temel sözleşme türleri, farklı finansal sektörler esas alınarak ve konvansiyonel finans ile karşılaştırmalı şekilde anlatılmaktadır. Bu şekilde katılımcıların gerek ülkemiz gerekse küresel ölçekte büyük potansiyel taşıyan bu finansman türü hakkında teorik ve uygulamalı yetkinlik sahibi olması amaçlanmaktadır. Derste, Murabaha, İcara, Mudaraba, Muşaraka, Salam, İstisna gibi İslami finansman sözleşmeleri, bunların kullanımı, yönetimi, içerdiği riskler, İslami finansal kurumlar hakkında bilgi verilecektir. Ayrıca, Sukuk ve İslami yatırım fonları gibi sermaye piyasası araçlarına ve kurumlarına değinilecektir. Ayrıca derste, İslami bankacılık ve sermaye piyasasının gelişmesinin önündeki sorunlar da analiz edilecek ve tartışılacaktır

MAN 506 Stratejik Yönetim

Stratejik Yönetim dersi, bütünleştirici bir ders olarak katılımcılara tepe yönetimin karşılaşacağı karmaşık problemleri doğru bir şekilde tanımlayabilmelerine ve çözüm üretebilmelerine yönelik bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlar. Derste, iş yaşamına ait gerçek örnek olay analizleri üzerinde durularak katılımcıların bugüne kadar diğer derslerden elde ettikleri tüm fonksiyonel yeteneklerini bir araya getirebilmeleri ve gerçek iş yaşamına ait örgütsel sorunlara çözümler üretebilmeleri hedeflenmektedir. Dersin sonunda öğrenciler şu kazanımları edinecektir: (i) stratejik yönetim sürecinin temel ögelerini açıklayabilecek. (ii) sektörün potansiyelini ölçebilmek için sektörün yapısını ve buna etki eden çevresel faktörleri analiz edebilecek. (iii) rekabet avantajı yaratabilmek için firma kaynaklarının nasıl değerlendirileceği; (iv) firmaların farklı iş alanlarında nasıl değer yaratabileceği ve (v) internet çağında yeni iş modelleri ve stratejileri hakkında bilgi sahibi olacaktır.

finecon@ihu.edu.tr

Bize Ulaşın
Başvur