Yüksek Lisans Öğrencimiz Ezgi Sima Çelik’in Ödüllü Makalesi Yayımlandı

11.07.2024
Yüksek Lisans Öğrencimiz Ezgi Sima Çelik’in Ödüllü Makalesi Yayımlandı
Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programı Öğrencimiz Ezgi Sima Çelik tarafından kaleme alınan "İşe Alımda Adayın Kişisel Veri Güvenliği: Yapay Zeka Destekli Video Mülakat Uygulamaları" başlıklı makale yayımlandı.

KVKK Akademi Makale Yarışması'nda birincilik ödülü kazanan Yüksek Lisans Öğrencimiz Ezgi Sima Çelik’in makalesi Kişisel Verileri Koruma Dergisi’nin 6. Cilt 1. Sayı’sında yayımlandı.

Her geçen gün yaygınlaşan yapay zekâ araçlarından yapay zekâ destekli video mülakat uygulamalarını kişisel verilerin güvenliği bağlamında inceleyen Çelik makalesinde gelecekte bu alanda karşılaşılabilecek muhtemel hak ihlallerine karşı geliştirilebilecek çözüm önerileri üzerinde durmaktadır.

Kişisel veri alanında atılan hukuki adımların büyük bir önem taşıdığı günümüzde, öğrencimiz Ezgi Sima Çelik’i kişisel veri güvenliği araştırmalarına yapmış olduğu katkıdan dolayı tebrik ediyoruz.