Afet Psikososyal Destek Grubu Ekiplerine Katılım

06.12.2023
Afet Psikososyal Destek Grubu Ekiplerine Katılım

Değerli öğrencilerimiz;

İbn Haldun Üniversitesi Psikoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi (İPAM) olarak, afet ve acil durumlarda etkin bir şekilde psikososyal destek sağlamak amacıyla Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen akreditasyon sürecine dâhil olmayı planlamaktayız.

Bu kapsamda aşağıda belirtilen koşulları sağlamanız halinde siz de Afet Psikososyal Destek Grubu ekiplerine dâhil olabilirsiniz. Ekip için aranan ölçütler şu şekildedir:

• Üniversitelerin Örgün Psikoloji, Sosyal Hizmetler, Çocuk Gelişimi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Sosyoloji bölümlerinden lisans mezunu olmak,
  • Öncelikli olarak lisansüstü eğitim aşamasında olmak,
  • Bireysel ve grup çalışması becerisine sahip olmak,
  • Tercihen 3 afet deneyimine sahip olmak,
  • İbn Haldun Üniversitesi öğrencisi olmak.

İbn Haldun Üniversitesi tarafından oluşturulan ekibin akreditasyon süreci onaylandığı takdirde ekibimizden beklenenler ise aşağıdaki gibidir:

• Bakanlık psikososyal destek ekiplerine, toplumun her kesimine yönelik eğitim ve akademik destek sağlamak,
  • Psikososyal destek eğitimlerinin standartlaştırılmasına katkıda bulunmak,
  • İl ve ilçe Sosyal Hizmet Merkezleri ile işbirliği yaparak plan hazırlığı sürecine katılmak,
  • AFAD İl Afet Müdahale Planı Kılavuzu üzerinde inceleme yaparak eksiklikleri ve önerileri sunmak,
  • İstanbul'da olası bir afet durumu için Üniversitemiz bünyesindeki psikososyal destek ekibimiz ile müdahale planları oluşturup geliştirmek ve bu planları Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve AFAD ile paylaşmak,
  • Üniversitemizin bulunduğu belediyenin kriz yönetim ekipleri ile işbirliği yaparak birlikte kriz yönetimi planları oluşturmak.

İbn Haldun Üniversitesi Psikoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi (İPAM) tarafından oluşturulacak ekibe katılmak isteyenler detayları öğrenmek için hilal.demirci@ihu.edu.tr adresine e-posta gönderebilirler.