Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Müdür Mesajı

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne hoş geldiniz!

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, üniversitemizin “bilginin tüm kaynaklarına açık, insanlığa katkıyı önceleyen araştırmacılar yetiştirme” misyonuna erişmesinde öncü bir rol üstlenmiştir. Sosyal bilimlerin neredeyse her alanında sunduğumuz doktora ve yüksek lisans programları ile insanı ve dünyayı anlama, öğrenme ve yeni anlamlar üretme çabamızın bir paydaşı olacaksınız. Bu keyifli yolculukta sizlere eşlik etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

İbn Haldun Üniversitesi sosyal bilimlerde söz sahibi, özgün bilgi ve yaklaşımlar üreten, küresel ölçekte saygın ve etkili bir üniversite olma vizyonuna sahiptir. Enstitümüzün bir parçası olarak bu vizyon kapsamında beşeri sermayemizin en önemli bileşeni sizler olacak; alanında öncü akademisyenlerimizle birebir çalışma imkânı bulacaksınız. Uluslararası öğrenci oranında Türkiye’de ilk sırada yer alan kurumumuzun çok kültürlü ortamında yapacağınız bilimsel çalışmalar, sosyal bilimler alanında çığır açan araştırmalar olarak akademik literatürde yerini alacaktır.

Enstitümüzün sunduğu programlar sayesinde araştırma odaklı bir üniversitede akademik ve sektörel kariyerinizi ileri taşıyacaksınız. Yüksek bursluluk imkânları sağlayan enstitümüzde saygın akademik kadromuzun proje ve yayın çalışmalarında görev alabilir, araştırma ve öğretim asistanlığı tecrübesi kazanabilirsiniz. Mezunlarımızın önemli bir kısmı, bu eşsiz tecrübenin katkısıyla dünyanın saygın üniversitelerinde kariyerlerine devam etmektedirler.

Kendinize sosyal bilimler alanında yeni bir ufuk çizmek ya da alandaki kariyerinize saygın bir kurumda devam etmek istiyorsanız enstitümüzün sunduğu olanakları incelemenizi ve kampüsümüzdeki eşsiz atmosferi deneyimlemenizi öneririz.

Bu ailenin bir parçası olmanız dileğiyle...

Prof. Dr.  Ali Osman Kuşakcı

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü